top of page

Hjertescanning

En hjertescanning er en ultralydsscanning af hjertemusklen. Du kan læse mere om ultralydsscanning her.

Hjertets arbejde er essentielt for alle normalfunktioner i kroppen. Uiltet blod fra kroppen transporteres med vener til hjertets højre side, hvorfra det pumpes op i lungerne. I lungerne tilføres blodet ilt og føres tilbage til hjertets venstre side, som pumper det iltede blod ud i kroppens store kredsløb, så alle livsvigtige funktioner kan opretholdes.

1

HVORNÅR ER EN HJERTESCANNING NØDVENDIG?

Hvis man har mistanke om, at hjertet ikke fungerer, som det skal, kan man få foretaget en ultralydsscanning af hjertet. Det kan eksempelvis være ved symptomer som:

Susen når man lytter på hjertet

 Vedvarende hoste

 Besvimelsestilfælde

Nedsat præstation

Søvnbesvær

Blodpropper

2

HVORFOR FORETAGE EN HJERTESCANNING?

Ved en ultralydsscanning af hjertet, kan man undersøge hvordan hjertet arbejder, om størrelsesforholdene imellem hjertets 4 kamre er som de skal være, om der er fortætninger eller om der er utætheder i hjertets strukturer. Alle disse forandringer kan give de samme symptomer, men kræver forskellig behandling. Derfor er en ultralydsscanning af hjertet vigtig, for at opstarte korrekt behandling.

3

HVORDAN FOREGÅR EN HJERTESCANNING?

Scanningen udføres med patienten liggende i sideleje på et specialfremstillet bord til netop hjerteundersøgelse. Undersøgelsen gør ikke ondt og gør ikke skade, så der er ikke behov for bedøvelse. Under scanningen foretages der forskellige opmålinger som afgør om der er forandringer i hjertet, og om disse forandringer i så fald kan afhjælpes med hjertemedicin eller i nogle tilfælde operation.   

bottom of page