top of page
hund får tandundersøgelse hos dyrlægen

Tandbehandling

1

HVORFOR ER TANDEFTERSYN NØDVENDIGT?

Der er sammenhæng mellem sundhed i munden og sundhed i resten af kroppen. Derfor er det vigtigt, at dit kæledyrs tænder og tandkød passes og plejes for at opnå bedst mulig livskvalitet. Det er langt fra sikkert, at dit kæledyr viser tydelige tegn, hvis der er problemer i mundhulen, og derfor anbefaler vi regelmæssigt tandeftersyn.

2

HVAD ER ET TANDEFTERSYN? 

Ved et tandeftersyn vurderer vi tændernes stand mht. mængden af plak og tandsten, men også om nogle tænder er løse eller knækkede. Tandkødet kan nemt blive påvirket af de bakterier, som findes i belægninger på tænder, og kronisk tandkødsbetændelse kan give parodontose og blottede tandhalse. Tandbørstning er den bedste måde at opretholde god sundhed i munden, men er tænderne allerede belagt med tandsten, er en tandrensning nødvending.

3

HVORDAN FOREGÅR EN TANDBEHANDLING?

Tandbehandling foregår altid i fuld narkose. Tænderne renses med ultralyd, og emaljen poleres efterfølgende for at hindre hurtig nydannelse af tandsten. Men ikke alle tandlidelser kan ses med det blotte øje. Tandrodslidelser og resorptive forandringer er nogle af de sygdomme, som kun kan ses ved brug af røntgen. Derfor anbefaler vi altid tandrøntgen i forbindelse med tandbehandling.

bottom of page