top of page

Laboratorium

Vores moderne laboratorium gør det muligt at udføre mange forskellige analyser i huset. Dette forkorter tiden med at udrede dit kæledyrs sygdom, og vi kan hurtigere opstarte korrekt behandling og gøre kæledyret rask.

Blodprøver

Blodanalyser giver os et overblik over organernes tilstand og sammensætningen af blodets celler. Infektion, dehydrering og forskydning i blodet celler vil kunne spores hvor efter hurtig og effektiv behandling kan opstartes. Vi kan teste for en række infektiøse sygdomme så som FIV/Felv hos kat og flåtbårende sygdomme hos hund.

blodprøve på hund

Afføringsundersøgelse

Undersøgelse af afføringen fra dit kæledyr kan hjælpe med at stille den rigtige diagnose. Ved gentagne mave-tarmproblemer, vægttab eller sågar hudkløe kan afførringsundersøgelse være relevant. Her kan vi bla. undersøge om kæledyret er plaget af parasitter, som indvoldsorm og hjertelunge-orm eller påvise virus eller bakteriel ubalance.

Urinprøver

Ofte analyseres urin sideløbende med at patienten får lavet analyse af blodet. Herved får vi et mere nuanceret billede af bla. nyre- og lever funktion. Ligeledes kan vi undersøge for infektiøse lidelser i prostata, blære og nyre.

Mikroskopi

Ved mikroskopisk undersøgelse kan vi undersøge for tilstedeværelsen af unormale mængder af bakterier og svampe i huden. Vi kan påvise parasitter som hårsækmider, lus, skab og øremider. Ved speciel farvning kan vi se på celler udtaget fra knuder eller udtaget fra organer og påvise evt. sygdom.

bottom of page