Korsbåndslidelser | Risskov Dyrehospital | Århus
top of page
røntgen af korsbånd på hund

Korsbåndslidelser

Vi har stor erfaring med behandling af skader på korsbånd hos både hund og kat

Vidste du at...

1

Korsbåndslidelser ofte opstår som resultat af langvarig overbelastning?

Når en hund eller kat skader sit korsbånd, opfatter ejer det hyppigt som et akut forløb, hvor kæledyret pludselig bliver tydelig halt. Oftest er det dog en mere langvarig proces, der kan foregå helt ubemærket. I de fleste tilfælde skyldes skaden på korsbåndet de anatomiske forhold i knæet, der resulterer i en langvarig overanstrengelse af det forreste korsbånd, som til sidst giver efter og sprænger.

2

Når korsbåndet fra naturens side ikke har kunnet modstå denne langvarige overbelastning, er der lille sandsynlighed for, at et kunstigt korsbånd vil kunne løfte opgaven?

 Derfor anbefaler vi operationsteknikker, der ændrer de anatomiske forhold i knæet og derved overflødiggør det sprungne korsbåndets funktion. Flere operationsteknikker er mulige og ud fra en røntgenundersøgelse og opmåling af knæet, benytter vi den teknik, der er bedst egnet til den enkelte patient.

Vi udfører både TTA, CCWO og TPLO

Alle tre teknikker har det tilfældes, at de ændrer biomekanikken i knæet, således at knæet får normal funktion, selvom korsbåndet er sprunget. Det en krævende procedure, og det er nødvendigt at save i skinnebenet for at ændre på vinkler mellem sener og knogler. Derfor er det enormt vigtigt at være ekstra opmærksom på patienten i tiden efter operationen, således at knoglen kan vokse hurtigt sammen og opnå fuld styrke igen. Det bedste resultat opnås når ophelingen sker uden komplikationer - derfor holder vi tæt kontakt med dig i tiden efter operation og er klar til at hjælpe, hvis du er usikker på, om ophelingen går som planlagt.  Det tager ca. 5-7 uger at opnå fuld styrke i skinnebenet efter operation.

bottom of page