top of page

Diesel havde mavedrejning

Vi blev ringet op ved lukketid en dag af ejeren af en hundepension, som passede Diesel, imens ejerne var på ferie. Diesel var pludseligt blevet dårlig, drak meget og kastede skum op, så snart han drak.
Vi fik Diesel ind, og Christina fik ham undersøgt. Han var oppustet i maven, så Christina skyndte sig at tage et røntgenbillede, der bekræftede hendes mistanke om en mavedrejning. Her er det vigtigt at handle hurtigt, da Diesel ikke vil overleve uden hurtig behandling.
Som man kan se på røntgenbilledet, er mavesækken drejet rundt om sig selv, og der sker derfor store gasophobninger i mavesækken og tarmene. Blodforsyningen afsnøres til mavesækken samt den forreste del af kroppen, og Diesel bliver hurtigt kredsløbspåvirket og kan gå i shock. Han skal derfor have hurtig medicinsk behandling og have en sonde ned via spiserøret, så luft, væske og foder kan komme ud. Mavesækken skal roteres tilbage på plads og syes fast i bugvæggen, for at mindske risikoen for, at det sker igen.
Christina og Stephanie var operationsteamet denne aften, og de klarede opgaven til UG. Derefter havde vi Diesel indlagt til observation et par dage for at sikre, at han var stabil og ikke fik komplikationer, inden han var klar til at komme hjem til sine ejere, der heldigvis var kommet hjem fra ferie i mellemtiden.
Billederne af Diesel er fra hans kontrol en uge efter operationen, og her er han frisk og glad igen.
Det var godt hundepensionen reagerede rigtig hurtigt og ringede til en dyrlæge - ellers havde Diesel ikke overlevet.

bottom of page