top of page

Elvis' frasprængning af lårbenshoved

Elvis er en kastreret hankat på knap 2 år, som pludselig var blevet halt. Hans egen dyrlæge havde taget røntgenbilleder af hans hofter, som viste en frasprængning af det ene lårbenshoved - hvorfor Elvis forståeligt nok havde fået meget ondt lige pludseligt.
Det er en lidelse, der ses hos især yngre katte og er en sygdom, som kan opstå i forbindelse med udviklingen af knoglerne. Symptomerne er fx, som med Elvis her, pludselig opstået halthed, at katten ikke vil hoppe op og ned af møbler samt aggressiv adfærd specielt i forbindelse med berøring på grund af smerter.
Heldigvis er prognosen ofte god, så snart man kirurgisk får fjernet lårbenshovedet og slebet knoglen til. Da katten ikke har så mange kilo at bære rundt på, får den hurtigt opbygget en god muskulatur, som vil kompensere for det manglende lårbenshoved, og den vil kunne leve et helt normalt liv igen.
Elvis blev henvist til os fra egen dyrlæge for at få fjernet lårbenshovedet. Vores dyrlæge Michael stod for operationen, og veterinærsygeplejerske Sara assisterede og stod for narkosen og smertebehandlingen.
Allerede samme eftermiddag kunne Elvis gå fint rundt igen og han var klar til at komme hjem dagen efter med en smerteplan samt en plan for, hvornår han kunne vende tilbage til sit normale katteliv igen.

bottom of page