top of page

Hormon-forstyrrende stoffer

Herman, en fin, stille og meget velopdragen fransk bulldog hvalp på 6 mdr, kom ind til os, da han var begyndt at tabe pels. Vi undersøgte ham derfor nærmere og kunne konstatere flere ting hos ham:
- symmetrisk hårtab uden kløe eller påvirkning af huden
- forstørrede brystvorter
- ikke normalt placeret testikler + underudviklet i forhold til hans alder
Hermanns kønshormonniveau måtte altså være i ubalance. Gennnem blodprøve og hudbiopsi kunne vi bekræfte, at Hermanns østrogenniveau var for højt, og testosteronniveauet var for lavt. Biopsien bekræftede desuden, at hårtabet sandsynligvis skyldes kønshormonforstyrrelsen.
Men hvad skyldes hormonbalanceforstyrrelsen? Helt generelt kan det enten skyldes noget udefrakommende, fx et produkt, eller det kan skyldes en hormonproduktionsfejl hos dyret selv.
Efter snak med Hermanns ejer fandt vi frem til grunden. I Hermanns hjem blev der brugt et lægeordineret østrogenprodukt, og da Hermann elsker at bliver krammet, er han sandsynligvis blevet påvirket af østrogenproduktet ved den fysiske kontakt.
Østrogenproduktet blev derfor skåret ud af hverdagen, og efter blot en måned var Hermann en hel anden udgave af sig selv med væsentligt højere energiniveau. Vi kunne også konstatere, at han igen udvikler sig som en hanhund, og at pelsen er på vej tilbage.
Vi er glade for at kunne hjælpe Hermann!
Men vær på vagt for hormonforstyrrende produkter - de kan også påvirke dit kæledyr.

bottom of page